diatermi

Diatermi är en klassisk och effektiv metod som vanligen används på mindre områden där hårväxten inte är så tät som till exempel ansikte, haka, hals, överläpp, ögonbryn och runt bröstvårtor. Metoden används även för att ta bort hårstrån som saknar pigment och på områden där IPL inte ger resultat.
Det kan användas på såväl tunna ljusa vellushår och tjocka hårstrån, oberoende hårfärg eller hudtyp.
När håret är i sitt ”växande stadium” (anagen fas) är behandlingen mest effektiv. En mycket tunn nål, som är kopplad till en diatermiapparat, förs ner i hårsäcken och en liten urladdning av energi frigörs vid basen. Värmen som uppstår vid basen av håret dödar hårsäcken, vilket förhindrar den från att kunna producera mer hår i framtiden.
Alla hårstrån befinner sig förstås inte i den ”växande fasen” vid tidpunkten för behandling. Vissa hårstrån kommer sannolikt att befinna sig ”övergångsstadium” (katagen fas) eller ”vilande stadium (telogen fas). Därför måste behandling upprepas vid flera tillfällen för att varje hårstrå ska kunna behandlas när det befinner sig i rätt fas.

Diatermi En härlig Salong

    Diatermi- 5-10 min 280:-
Diatermi- 15 min 335:-
Diatermi- 20 min 395:-
Diatermi- 30 min 450:-

Med hjälp av Diatermi kan man även ta bort fibrom (hudflikar) samt kärl och cherryspots i ansiktet. 
Borttagning av fibrom/kärl- 15 min 450:-

Du kan alltid boka en kostnadsfri konsultation och få svar på dina frågor. 

Vad du kan förvänta dig

För att kunna avlägsna så mycket som möjligt av hårväxten, skal man med jämna och regelbundna mellanrum (normalt 2 - 4 veckor i ansiktet och 4-6 veckor på kroppen) genomgå behandling over en period på 16 – 24 månader avhängigt af var på kroppen der behandlas.
 
Både växtcykel och mängd hårfolliklar varierar på olika områden av kroppen. Dessutom varierar mängden hår från person till person eftersom detta är ärftligt och alltså genetiskt bestämt.
 
För att uppnå bäst resultat är det viktigt att vara regelbunden under haka behandlingsperioden. Vi rekommenderar intervall mellan behandlingarna på 2-4 veckor för behandlingar i ansiktet och ca 3-6 veckor för behandlingar på kroppen. Att vara regelbunden med behandlingarna betyder också att man undviker att ”hoppa över” en hårgeneration. Om hårfolliklarna inte behandlas i rätt tid, kan nytt hår uppträda kort efter det att behandlingarna upphört och den samlade behandlings perioden bliver förlängd. Dessutom har alla sin egen uppfattning om när han/hon anser sig färdigbehandlad oberoende om hur mycket hår som återstår.
 
Alla hår är inte aktiva samtidigt och eftersom vissa hår genetiskt är programmerade att bli aktiva om 3 månader, 2 år eller 12 år framåt. Därför måste man acceptera, oberoende av hårborttagningsmetod, att nya hår kan växa fram efterhand och det är därför ytterligare behandlingar kan bli nödvändiga.

Biverkningar
Diatermi kan ge tillfälliga pigmentförändringar i huden som försvinner efter ett tag. Man ska inte utsätta huden för direkt solljus de närmaste dagarna efter behandlingen.
Det kan uppstå mindre ärrbildningar vid hög strömstyrka eller hos en person med ömtålig hy. Med en certifierad, erfaren behandlare är riskerna minimala. 

Gör behandlingen ont?
Vid Diatermi är den upplevda smärtan självklart varierande mellan olika individer men är också starkt beroende utav vilket område som behandlas. Nervtäta områden som till exempel överläppen upplevs ofta som smärtsamma. Därför är det vanligt att man använder bedövningskrämet som Emla inför behandling.